Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Τόμσεν: Ερχόμαστε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου (ΤΩΡΑ ΔΕΣΑΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ )


Τόμσεν: Ερχόμαστε στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου

Στις 4 Ιουνίου έρχεται εκ νέου η τρόικα στην Αθήνα.


Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, μαζί με τον Πολ Τόμσεν, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της αποστολής στην Ελλάδα.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει στις 31 Μαΐου για να συζητήσει την πρόσφατη έκθεση που συνέταξε η αποστολή του Ταμείου στην Αθήνα και αναμένεται να αποφασίσει την έγκριση της δόσης ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (αντιστοιχεί στον έλεγχο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο). 

Σημειώνεται ότι στην έκθεση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος υπογραμμίζεται -κάτι που επανέλαβε και ο κ. Ράις- ότι η Ελλάδα έκανε πρόοδο στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά χρειάζεται να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζοντας κυρίως το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Σε ερώτηση για δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην ιστορία που θα αποφασίσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι «δεν οραματιζόμαστε» νέες συζητήσεις για τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI) σ' αυτή τη φάση, τονίζοντας παράλληλα ότι το καθεστώς προτεινόμενου πιστωτή, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για οπουδήποτε αλλού, «δεν βρίσκεται υπό συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου