Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Δεν καταργούμαστε» λέει το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου



Σχετικά με όσα γράφονται και λέγονται, τις τελευταίες ώρες περί κατάργησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ), το Ε.Κ.Κ. επισημαίνει τα εξής:




Το Ε.Κ.Κ. από  την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων από τον Αναπληρωτή  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρα, είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο, προκειμένου να επιλυθούν σοβαρά ζητήματα που αφορούν στον κινηματογράφο. Οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί αφορούν σε τρεις άξονες: α) της αναβάθμισης των κινηματογραφικών παραγωγών β) της θέσπισης ουσιαστικών κινήτρων για την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Ελλάδα γ) της θέσπισης φορολογικών κινήτρων για τη συμμετοχή χρηματοδοτών στην ελληνική παραγωγή.



Σε αυτή την  κατεύθυνση γίνεται ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων με τη συμμετοχή οποιουδήποτε ανήκει στην κινηματογραφική κοινότητα και ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην αναμόρφωση του πλαισίου, καθώς και στη συμπλήρωση και αναβάθμισή του. Ο διάλογος με τους Φορείς του κινηματογράφου μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως θετικό βήμα.



Στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, όσον αφορά τουλάχιστον τον ευαίσθητο τομέα του Πολιτισμού, και ειδικά τον κινηματογράφο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα εξαγώγιμα αγαθά της χώρας, είναι φρόνιμο να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας και να μην προκαλούμε προς χάριν εντυπωσιασμού. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου παραμένει αρωγός στην παραγωγή και διανομή ταινιών, θα συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την πορεία της αποπληρωμής των χρεών του, καθώς και τις νέες χρηματοδοτήσεις και ενισχύσεις κινηματογραφικών παραγωγών.



Για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, όπως μας διαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής  Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Τζαβάρας, δεν τίθεται θέμα κατάργησης.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου