Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ:    
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2-3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1/3 φλ. Λάδι
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
2 κ.γ. μέλι
½ φλ. Χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι για γέμιση
2-3 σκόρδα ψιλοκομμένα
1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μαζί το ελαιόλαδο, ξύδι βαλσάμικο, σάλτσα σόγιας, χυμο πορτοκάλι, πιπέρι και σκόρδο. Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το βασιλικό, σκόρδο, τζίντζερ, άλατι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε το μείγμα του βασιλικού και του σκόρδου κάτω από το δέρμα, στην πλάτη του κοτόπουλου και προσθέτουμε 2 λεπτές φέτες πορτοκαλιού. Το πορτοκάλι που περισσεύει το βάζουμε μέσα στο κοτόπουλο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές και τοποθετούμε στο ταψί. Χτυπάμε το μίγμα σε ένα μπωλ και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο φούρνο για 50 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί, βρέχοντάς το κατά διαστήματα, καθώς ψήνεται. Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 ΠΗΓΗ:alphatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου