Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Άγαλμα του Ιησού Χριστού κάτω από τη θάλασσα






Άγαλμα του Ιησού Χριστού κάτω από τη θάλασσα 

σε βάθος 40 μέτρων, Μάλτα. (εικονες)

Οι άνθρωποι της Μάλτας είναι κυρίως Καθολικοι, και τα νησιά είναι γεμάτα από οπτικές υπενθυμίσεις της πίστης τους.
Ένα που μας άρεσε ιδιαίτερα ήταν ένα θαυμάσιο άγαλμα του Ιησού Χριστού, σκόπιμα τοποθετούνται στον ωκεανό σαν ένα πόλο έλξης για τους δύτες.

Σε μια από τις πιο περίεργες τοποθεσίες αποφάσισαν να τοποθετήσουν ένα άγαλμα του Χριστού οι κάτοικοι της Μάλτας, προσπαθώντας έτσι να δείξουν την αγάπη τους προς τον Θεάνθρωπο. Το άγαλμα, που τοποθετήθηκε 28 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, έχει ύψος 3 μέτρα και ζυγίζει περίπου 13 τόνους. Έχει κατασκευαστεί από τον μαλτέζο γλύπτη, Alfred Camilleri Cauchi και είναι φτιαγμένο από υαλοβάμβακα που είναι καλυμμένος με πολλές στρώσεις τσιμέντου. Το άγαλμα φτιάχτηκε προς τιμήν της επίσκεψης του πάπα Ιωάννη Παύλου Β', το 1990 στη Μάλτα και τοποθετήθηκε εκεί αφότου το ευλόγησε.

Δέκα χρόνια μετά, το άγαλμα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο, περίπου 2 χιλιόμετρα πιο μακριά, έτσι ώστε να είναι κοντά στο βυθισμένο πλοίο, Imperial Eagle. Το Imperial Eagle εκτελούσε το δρομολόγιο Μάλτα-Γκόζο και καταστράφηκε το 1999. Ο κύριος λόγος, όμως, που το άγαλμα έχει μεταφερθεί, είναι η επιδείνωση της διαύγειας του νερού σε εκείνη την περιοχή, κάνοντας τις καταδύσεις αδύνατες. Αν και το άγαλμα έχει γεμίσει θαλάσσια φυτά και φύκια, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ελκύοντας έτσι πολλούς τουρίστες πρόθυμους να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά για να το δουν!

Δειτε τις εικονες:










ΠΗΓΗ:pistepseto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου