Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα θηρία του σεξ: Εκθεση... για ψύλλου πήδημα


Τα θηρία του σεξ: Εκθεση... για ψύλλου πήδημα

Στις ταινίες που περιέχουν ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες,
η σήμανση που χρησιμοποιείται όταν προβάλλονται είναι ένα Χ μέσα σε έναν κόκκινο κύκλο.  Τι σήμα ωστόσο θα έμπαινε έξω από το Μουσείο Επιστημών Palais de la Découverte στο Παρίσι όπου μέχρι τις 25 Αυγούστου 2013 θα παρουσιάζεται η έκθεση «Τα θηρία του σεξ. Η αποπλάνηση στον κόσμο των ζώων»;
Σκοπός της συγκεκριμένης έκθεσης είναι να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της μέσω ενός αρκετά χιουμοριστικού τρόπου την ποικιλία των μεθόδων αναπαραγωγής στο ζωικό βασίλειο. Στα 700 τ.μ. των αιθουσών μπορεί κάποιος να περιεργαστεί περισσότερα από 100 ταριχευμένα ζώα. Σε αντίθεση με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα που όλο και κάτι γνωρίζουμε στη θεωρία (και στην πράξη), όταν πρόκειται για τις ερωτικές συμπεριφορές των ζώων οι γνώσεις μας περιορίζονται. Γνωρίζετε ότι οι αρσενικές πεταλίδες είναι οι πιο προικισμένες του ζωικού κόσμου αφού έχουν πέος 30 φορές το μήκος του σώματός τους; Οτι σε ένα συγκεκριμένο είδος μπλε κοτσυφιών, το 25% του σωματικού τους βάρους αποτελείται από τους όρχεις τους; Ακόμα, ότι τα αρσενικά φίδια έχουν διχαλωτό γεννητικό όργανο, που τους επιτρέπει να αποφεύγουν την ουρά του θηλυκού και να διεισδύσουν από οποιαδήποτε κατεύθυνση; Η αποπλάνηση του θηλυκού από το αρσενικό στο ζωικό βασίλειο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα χελιδόνια διαλέγουν το ταίρι τους με βάση τη διχαλωτή ουρά τους γιατί όσο πιο καλό είναι το σχήμα της τόσο περισσότερες ελπίδες γεννά για τα καλά γονίδια του πουλιού. Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν οι ακρίδες και οι βάτραχοι που κάνουν κυριολεκτικά καντάδες στο έτερόν τους ήμισυ. Πιο τρυφεροί είναι οι πιγκουίνοι, που για να «ρίξουν» την καλή τους της προσφέρουν βότσαλα ώστε να χτίσουν τη φωλιά της και να τη διατηρούν ζεστή. Στα παγώνια, η μήκους δύο μέτρων ουρά του αρσενικού είναι ενδεικτική της φυσικής κατάστασής του. Οσο πιο εντυπωσιακή είναι τόσο πιο καλή υγεία, άρα και καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις θα έχει. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το λειρί του κόκορα, που όσο πιο κόκκινο είναι τόσο μεγαλύτερη παραγωγή τεστοστερόνης έχει ο οργανισμός του. Στα θηλαστικά, όπως ελάφια, αντιλόπες και γαζέλες, τα κέρατα φανερώνουν την ποιότητα των γονιδίων τους. Μπορεί να φτάσουν τα 1,4 μέτρα σε μήκος υποδηλώνοντας ότι τα συγκεκριμένα ζώα διαθέτουν μια εκπληκτική ποσότητα ενέργειας και άρα σεξουαλικής αντοχής.

Οι πιστοί και οι ζηλιάρηδες
Η μονογαμία για τα ζώα είναι σχεδόν άγνωστη λέξη. Υπάρχουν ωστόσο και εκείνα που τιμούν το «στεφάνι» τους και αποφεύγουν τις πολλές σεξουαλικές επαφές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα…εγκράτειας είναι τα θαλασσοπούλια  άλμπατρος που αναπαράγονται κάθε δύο χρόνια. Τα δελφίνια επιθυμούν να αλλάζουν συνεχώς ερωτικούς συντρόφους, ενώ οι πιγκουίνοι είναι κολλημένοι…με το σεξ και δυσκολεύονται να ελέγξουν τις ορέξεις τους. Το ίδιο ταίρι επιζητούν οι μύγες κάθε φορά που βρίσκονται σε οίστρο.
Οι σκαντζόχοιροι, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ότι κανένα άλλο αρσενικό δεν θα συνευρεθεί με το θηλυκό τους, δίνουν στο σπέρμα τους σχήμα βύσματος το οποίο φράζει τον κόλπο του θηλυκού. Κάτι παρόμοιο κάνουν και οι αρσενικές αράχνες N. malabarensis. Αν και στο 75% των περιπτώσεων  πέφτουν θύματα κανιβαλισμού από τα θηλυκά μόλις τελειώσει η συνεύρεση, αν προλάβουν να δραπετεύσουν, χάνουν στον δρόμο το ένα ή και τα δύο από τα πέη τους. Το αποσπώμενο πέος ουσιαστικά σφραγίζει τα γεννητικά όργανα του θηλυκού και εμποδίζει τη γονιμοποίησή του από τους άλλους μνηστήρες που καραδοκούν. Απαλλαγμένο από το περιττό πια βάρος των μορίων του, το αρσενικό μπορεί να υπερασπιστεί με μεγαλύτερο σθένος την τιμή του, πολεμώντας συχνά μέχρι θανάτου με τους ανταγωνιστές του. Αντίθετα, με το ζόρι ξελογιάζει το φίδι, αφού προκειμένου να ολοκληρώσει τη συνεύρεσή του τυλίγεται στον λαιμό του θηλυκού, σχεδόν αναγκάζοντάς το να υποκύψει στις ορέξεις του.
Τα πορτοκαλί ψαράκια - κλόουν σαν κι αυτό της ταινίας «Ψάχνοντας το Νέμο» είναι τρανσέξουαλ, μια και γεννιούνται αρσενικά και μετεξελλίσονται σε θηλυκά όσο περνάει ο χρόνος.

ΠΗΓΗ:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου