Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Την επόμενη φορά (θα γράψουμε ιστορία)



Είναι τα μικρά ψάρια μαζεμένα σε μια μεριά, πολλά, μιλλιούνια. Απ' την απέναντι καραδοκεί ο καρχαρίας. Μεγάλος, τέρας. Ο αρχηγός των μικρών ψαριών προσπαθεί να τα οργανώσει, να τα εμψυχώσει: "Μη φοβάστε! Μπείτε σε σχηματισμό! Σήμερα θέλω να γράψετε ιστορία!"
Στο επόμενο καρεδάκι (διότι πρόκειται για μεγαλοφυές μίνι κόμικ του Αρκά), ο αρχηγός, απελπισμένος κι άναυδος, κοιτάζει τον "στρατό" του, που, αντί να μπει σε σχηματισμό, σε παράταξη μάχης, έχει σχηματίσει τη λέξη ΙΣΤΟΡΙΑ...
Ελπίσαμε πολύ και πικραθήκαμε πολύ. Και πιο πολύ ασύγκριτα πιο πολύ, οι ίδιοι οι καθηγητές, από την άδοξη έκβαση της απεργίας τους. Αλλά ο γέγονε, γέγονε και δυστυχώς με την εκ των υστέρων σοφία δεν γράφεται η ιστορία. Χάθηκε το momentum, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ο σεβασμός και η εκτίμηση για τον εκπαιδευτικό και το έργο που επιτελεί στις δυσκολότερες μεταπολιτευτικά και μεταπολεμικά ίσως συνθήκες. Συκοφαντημένος συστηματικά από τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παραδόθηκε τραυματισμένος στα νύχια του κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτά τα Μέσα συνειδητής προπαγάνδας, μέσα συνέργειας, συνδιαμόρφωσης και συνενοχής, στην απολυταρχική επιβολή της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος όλων των "μικρών ψαριών", δημιουργούν μαγικές εικόνες και τις επιβάλλουν ως τη μόνη αλήθεια στον κουρασμένο ένοικο του καναπέ.
Αυτά τα Μέσα και κυρίως η ΕΡΤ, που την πληρώνουμε όλοι μας, έχουν πλασάρει στην Ελλάδα την εικόνα του επιτυχημένου ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Και κάνουν τον Κινέζο για το φιάσκο με την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Έχουν αποσιωπήσει πλήρως, τη σοβαρή διπλωματική ήττα από την άρνηση του Ομπάμα να δεχτεί τον πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι στο Μαξίμου έγινε χαμός. Έχουν αποσιωπήσει πλήρως ότι, παρά τα ξεδιάντροπα "ανοίγματα" της κυβέρνησης προς το Ισραήλ (που ξεκίνησαν επί Γιωργάκη, να μην ξεχνιόμαστε), το εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ ακύρωσε ομιλία του Σαμαρά που θα γινόταν στο πλαίσιο της επίσκεψής του εκεί και ο λόγος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι ότι ενοχλήθηκαν από την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Έχει πάθει δηλαδή ένα χοντρό διπλωματικό χουνέρι ο Σαμαράς και η ΕΡΤ κάνει την πάπια Πεκίνου.
Το παράδειγμα το αναφέρω γιατί, σε αυτή την ΕΡΤ, τις ειδήσεις κατευθύνουν πρόσωπα που γονάτισαν μπροστά στην Άννα Βίσση, παίρνοντας εντολές από πρόσωπα που συμμετείχαν σε σόου της Ρούλας Κορομηλά. Σε αυτή την ΕΡΤ, εξορίστηκαν εκπομπές μεγάλης ακροαματικότητας και διώχθηκαν άξιοι δημοσιογράφοι, ενώ προσελήφθησαν απ' το παράθυρο με παχυλούς μισθούς εκλεκτά παπαγαλάκια και κότες. Σε αυτή την ΕΡΤ απεργούν οι δημοσιογράφοι και η απεργία τους όχι μόνο κηρύσσεται παράνομη, αλλά "απαγορεύεται και η επανάληψή της στο μέλλον"!
Επειδή, λοιπόν, το μέλλον διαρκεί πολύ, αλλά οι στιγμές ελάχιστα, μήπως είναι αυτή μια "επόμενη φορά"; Μήπως πρέπει η Αριστερά να ξεσηκώσει γη και ουρανό, για να σπάσει, να ραγίσει έστω, το καθεστώς ΥΕΝΕΔ και ν' αρχίσει σιγά-σιγά να φαίνεται το πρόσωπο της πραγματικότητας στις οθόνες μας;
ΠΗΓΗ:ameiniasopallineus.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου