Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πάει στην Αμερική ο Σαμαράς (Σε ευχάριστο Παναγία μου τωχά ανάγκη ... )


samaras obama 250x180 Πάει στην Αμερική ο Σαμαράς

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τελικά θα παραστεί και θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της
Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής που θα συνέλθει στην Ουάσιγκτον από 2 έως 4 Ιουνίου.
Η αρχική σκέψη για ματαίωση της παρουσίας του πρωθυπουργού μετά το ναυάγιο των επαφών για την εξασφάλιση μιας πρόσκλησης του Λευκού Οίκου για συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα εγκαταλείφθηκε. Προφανώς επικράτησαν πιο νηφάλιες εκτιμήσεις, στη βάση ότι η συμμετοχή στην παγκόσμια Αμερικανοεβραϊκή σύναξη, είναι εξ ίσου σημαντική με την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και επομένως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην παραβρεθεί ο πρωθυπουργός και να χρεωθεί μια μεγάλη ζημιά η χώρα, που θα είχε απέναντι της όλο το εβραϊκό στοιχείο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος θα μεταβεί στο Βερολίνο, που σημαίνει ότι ξαναρχίζει ο διάλογος με την Ουάσιγκτον. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι πρώτα ο Ομπάμα θα συζητήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο προκειμένου να σχηματίσει μια εικόνα για το που πάει η Ευρώπη. Στη συνέχεια δε θα συναντηθεί με τους ευρωπαίους ηγέτες για να συζητήσει μαζί τους επί της ουσίας.
Στα πλαίσια αυτών των συναντήσεων θα υπάρξει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου